torsdag 18. november 2010

Potetmosbrød

Nok en gang inspirert av bakelyst og middagsrester, kastet jeg meg over potetmosen som var igjen etter middagen. La meg forklare det enkelt. Det letteste er å blande potetmosen inn i vannet du bruker i brøddeigen. Hell i finmalt grovmel (suger opp mer fuktighet enn vanlig mel) og et egg for å binde deigen. Hell på hvetemel til deigen blir fin, ikke for fast, ikke for løs. Jeg lar brøddeigen heve to ganger før jeg putter den i ovnen. Generelt.
Slå deigen sammen igjen, og sett den på bakeplate (rundt brød), eller i form, i ovnen i ca 220 grader i en halvtimes tid. Det blir et saftig brød som garantert holder noen dager!

God appetitt!

torsdag 11. november 2010

Taco rundstykker

Jeg liker ikke å kaste mat. Likevel gjør vi det til stadigheter, jeg lærer i grunn aldri å beregne riktig til denne familien min. Hvordan skal jeg få det til når de spiser som ulver en dag og fugler den neste? Jeg tør ikke ende opp med for lite!

I dag hadde vi tacos til middag. Alle spiste i grunn godt :)
Etterpå så jeg det var på tide å bake et brød igjen. Jeg satte i gang med deigen og fikk en ide. Tok bollen med tacokjøtt i brøddeigen, og sa ikke et ord til noen...
Da deigen var ferdig hevet rullet jeg ut rundstykker. Og la på en skive ost på toppen.

Det luktet deilig i huset da de var ferdige! Det blir snacksrundstykker, så jeg tror de passer best til helgekos.
Ja, og ikke bruk syltetøy eller brunost som pålegg. Det blir ikke helt vellykket, har jeg erfart!

God appetitt! :)