tirsdag 17. august 2010

Det begynte med Dave Ramsey.

Jeg skal ikke begynne å legge ut i det vide og breie hvor langt nede jeg var, hvor lite penger vi hadde, regningene som tårnet seg opp, og hvordan vi levde fra hånd til munn hver måned. Det er virkelig å overdrive. Det kan du lese om i hvilket som helst "bli-rik-fort" salgsbrev.

Vi klarte oss. Jeg strevde litt med regningene, og det var ikke alltid vi kunne unne oss så mye, men årsaken var ganske enkelt den at vi hele tiden var på etterskudd. Derfor hadde vi noe som heter kredittkortgjeld. Alt vi betalte inn måtte på ett eller annet tidspunkt hentes ut igjen fordi kontoen var tom.
Og hver måned var lik den forrige.

På kveldene satt jeg på nettet og søkte etter noe som kunne gi ekstrainntekter. Jeg tenkte at med mer penger inn ville det bli lettere. Jeg leste om det ene fantastiske produktet etter det andre, som skulle løse mine sorger og pengebekymringer. Jeg prøvde til og med ut noen, betalte noen dollar for å få være med i et nettverk som baserte inntektene på hvor mange medlemmer jeg fikk inn. Ja jøss.

En dag kom jeg over et forum som kalte seg NO debt. Du finner det i beste velgående ennå. De baserer hele sin økonomi  på Dave Ramsey. Og metodene hans er ganske effektive. Det handler om 7 babyskritt, snøballmetoden, om å være gaselleintensiv.
Jeg var i det forumet i noen måneder. Det ble et vendepunkt. Jeg skjønte at det ikke handler om hvor mye penger du får inn. Det handler om hvordan du forvalter dem. Jeg lærte masse om penger som jeg tok med meg inn i vår egen økonomi.
Jeg er fortsatt innom fra tid til annen, men ikke på samme måte lenger.

Etterpå fant jeg et annet forum, et norsk forum som kalles Pengevett. 
Der er jeg fortsatt aktiv. Her gir vi hverandre utfordringer, oppmuntrer og støtter hverandre i den økonomiske hverdagen, og mye av det vi gjør er basert på Dave Ramsey.

Og her er jeg nå.
Jeg har en god buffer i banken, jeg har kontroll på regningene, jeg har et matbudsjett som jeg prøver å holde stabilt, og jeg er i gang med å betale intensivt ned på lånet.
Det har gått tre år siden starten men jeg føler jeg er kommet langt.  Men jeg skal lenger. MYE lenger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar