fredag 3. september 2010

Nød lærer naken kvinne å spinne sies det.

Nå er ikke vi i noen nød. Det er heller det at jeg gjerne vil søke huset for løsninger på eventuelle mangler vi har, fremfor å resignere og gå i butikken. Og det krever litt kreativ tenking.

Problem: Vi er snart tom for laken. Vi er seks personer i familien, altså bør vi i det minste ha  tolv.


Kreativ tenking: Jeg har ryddet i sengetøyskapet. Der har jeg funnet elleve hele sett, og lagt fint sammen på en hylle, men også dynetrekk uten deres respektive halvdeler, putetrekk. Hvor disse er blitt av tør jeg ikke fundere på, men faktum er at jeg har minst seks ensomme dynetrekk i skapet. To av dem er tilfeldigvis like i tillegg.

Løsning: Hva om jeg gir dem nytt liv som laken??


Saks
Nål og tråd
Elastisk bånd
Sengetøy.
Målebånd

Klipp dynetrekket opp i lengderetningen. Ikke rør bredden ennå.
Finn midten på dynetrekket. Mål madrassens lengde INKLUDERT tykkelsen for å finne ut hvor langt dynetrekket må være. Del resultatet på to, og mål deretter opp fra midten av trekket for å finne ut hvor du kan klippe i bredden. Snu trekket og repeter. Har du gjort rett har du nå et stykke som er likt i begge ender. Legg på sengen og tegn/mål opp hjørnene. Sy disse.
Monter elastiske bånd i alle fire hjørner, og du har et laken.

2 kommentarer:

  1. Så interessant blogg du har: ) Og takk for koselig melding på bloggen min! Legger meg til som følger her jeg... Håper det er greit! Klem

    SvarSlett
  2. Takker så mye :)
    Ja jeg liker bloggen din!

    SvarSlett